Fragi

Mulţi confundă fragii cu căpşunii, ceea ce este parţial greşit: căpşunii de fapt provin din fragi. Încă în epoca primitivă se găsea peste tot în lume, se presupune că a fost una din delicatesele omului primitiv.
Având o asemena istorie lungă nu-i de mirare, că cunoaştem mai multe mii de soiuri. Şi azi se găsesc soiurile sălbatice dintre care cel mai cunoscut sânt fragii de pădure.
În pădure fragii sânt printre prevestitorii primăverii, astfel după lipsa de vitamine din iarnă, acesta este primul fruct ce creşte proaspăt şi se poate consuma. Se poate obţine din el o cantitate însemnată de vitamine, deoarece fragii conţin multe vitamine B şi C respectiv calciu, potasiu, fier şi fluor.
Fragii se stocheaza destul de greu, merită consumate cât mai rapid, să nu-i ţinem nici în frigider mai mult de 2-3 zile. Când cumpărăm fragi să ne uităm la exemplarele cu coadă, deoarece mai ales acelea ne pot indica prospeţimea boabelor.
Fragii consumaţi singuri sânt foarte gustoşi, din acest motiv se utilizează relativ rar în prăjituri, dulciuri - bine inţeles este forte gustos şi ca îngheţată sau alt desert, dar gustul bogat se poate savura proaspăt, eventual îndulcit cu frişcă.

0 comments:

Trimiteți un comentariu