Greselile parintilor in educarea copiilor

Copii, de mici, trebuie ascultati si intelesi de catre parintii lor, pentru a depasi emotiile si problemele pe care le intampina cu cei din jurul lor.Pana la varsta de 10 ani, cel putin, ar trebui sa-ti supraveghezi copilul indeaproape, insa fara sa-i faci observatii de fiecare data. Pustiul are nevoie de un sprijin si sa stie ca cineva este langa el.Nu incerca sa-i impui permanent copilului tau ceea ce trebuie sa faca, ci lasa-l sa aiba si el propria parere, de care sa tii cont intotdeauna.

Nici nu se pune problema sa intervii cu violenta in a-i schimba deciziile, iar el sa se conformeze ca sa nu fie lovit sau mustrat.In cazul rasfatului trebuie sa ai o masura, deoarece fiul(fiica)ta va crede ca toata lumea este intelegatoare, iar viata este doar roz.Nu ar strica sa-l lasi sa se descurce si singur, chiar din primii ani de scoala, si sa inceapa sa faca singur diferenta intre persoanele cu care ar putea lega o prietenie si oamenii care nu au intentii bune.
Chiar daca si tie ti-e greu sa respecti un anumit program va trebui sa ca fiului(fiicei) tale sa-i vorbesti despre un program pe care sa-l respecte, pentru a fi in rand cu ceilalti copii de varsta lui. De exemplu, dimineata trezirea se da la ora 8, ora de joaca va fi dupa ce se vine de la gradinita sau scoala, etc.
Nu incerca sa-i faci un program supraincarcat si sa-l obosesti cu lucruri inutile care nu ii plac. De exemplu ii impui sa faca si dans si tenis si pian in acelasi timp. Lasa-l pe el sa decida, cel mult ii poti arata, dar nu-l forta.
In cazul in care ai doi copii, niciodata ca parinte nu trebuie sa faci diferente, mai ales de fata cu ei, pentru ca se vor simti singuri si nedreptatiti.

0 comments:

Trimiteți un comentariu