Retete culinare: Supa crema de sparanghel

Ingrediente:
500g sparanghel
20g faina
100 ml lapte
100 g ceapa
20 g patrunjel
100 g unt
2 oua
10 g sare
piper
20 g marar

Mod de preparare:
Sparanghelul se curata, se spala si se taie varfurile ( 2-3 cm ), apoi se fierb intr-un vas separat pana se inmoaie. In alta oala se pun in doi litri de apa rece ceapa si sparanghelul, lasand sa clocoteasca la foc molcom pana cand sparanghelul e bine fiert. Se strecoara zeama, iar sparanghelul se da prin pasoar. Untul (75g) se incinge intr-un vas separat, se presara faina care se amesteca bine pana devine de culoarea lunii, se stinge cu pireul si zeama de la sparanghel, se adauga sarea cuvenita si se infrateste cu galbenusurile batute, dupa care se toarna in oala luata de pe foc, impreuna cu untul ramas si verdeata tocata fin.

0 comments:

Trimiteți un comentariu