Rosii 18 calorii

Rosia este o planta erbacee, anuala, prezenta in zonele globului cu climat temperat. Rosiile sunt una din principalele culturi din gradina de legume, atat datorita cultivarii relativ usoare cat si pentru proprietatile fructului, care e un aliment foarte valoros, ce contine insemnate cantitati de substante hranitoare.

Tipuri:
-Ciorchine
-Cherry

Cum se pastreaza:
-Rosiile se pot tine la frigider doar daca (1) au fost gatite, (2) au fost preparate crude intr-un fel de mancare ca salsa, sau (3) sunt foarte coapte si daca nu ar fi puse la frigider s-ar strica. Rosiile trebuie puse intr-o punga de hartie inchisa, cu sau fara alte fructe sau legume producatoare de etilena cum ar fi bananele. Rosiile copate se pot pastra proaspete la temperatura camerei timp de doua sau trei zile. Rosiile copate pe care le-ati pus la frigider pentru a nu se strica vor fi mai gustoase daca sunt aduse la temperatura camerei inainte de a fi mancate.

Beneficii pentru sanatate:
-tomatele sunt o foarte buna sursa de fibre, care au un rol demonstrat de reducere a nivelului de colesterol, pastreaza glicemia la un nivel optim
-reducerea riscului in bolile cardiace

0 comments:

Trimiteți un comentariu