Afla cum sa iti sporesti rezistenta corpului

O persoana care are o rezistenta fizica sporita are si o stare de spiorit mai buna, ceea ce ii permite sa faca lucrurile mai repede si mai bine fara sa-si piarda puterea de concentrare, fara sa oboseasca (fizic si mental) la fel de repede.Aceasta rezistenta a corpului este de fapt acea "forma" despre care vorbim in fiecare zi.
Te duci la sala de fitness ca sa te mentii "in forma"; urmezi un regim alimentar echilibrat ca sa fii "in forma"; practici un sport pentru ca iti place si te ajuta sa te mentii "in forma",etc.

"A fi in forma" inseamna exact a putea face fata cu succes tuturor provocarilor cu care te confrunti pe parcursul unei zile.
Cum poti face asadar sa-ti sporesti aceasta rezistenta a corpului:

Pasul 1
Stabileste-ti limetele: Cand incepi o rutina de exercitii fizice trebuie sa stii foarte bine care sunt limitele pana la care te poti intinde. Un consult medical periodic te ajuta sa fii permanent constienta de sanatatea organismului tau.
Apoi, este bine ca un specialist sa te indrume in alegerea exercitiilor de care ai nevoie si sa te asiste in timpul executiei lor.

Pasul 2
Lucreaza cel putin de trei ori pe saptamana, macar cate 30 de minute. Incepe fiecare sesiune de exercitii cu o incalzire, pentru a evita pericolul unor crampe. Imbina exercitiile aerobice cu cele cardio (care iti stimuleaza ritmul inimii - precum alergatul asau bicicleta)

Pasul 3
Tine evidenta progresului. Unii masoara reusita in numarul de kilograme pierdute dar specialistii sustin ca pierderea grasimilor inseamna castigarea masei musculare, ceea ce pe cantar atarna mai greu. Mai bine decat un cantar, foloseste un centimetru de croitorie. Masoara-ti (si noteaza-ti) ocazional circumferinta taliei, a bustului sau a coapselor, pentru a putea observa progresul.

Pasul 4
Nu renunta la mancare. Organismul transforma alimentele in energia de care ai nevoie, de aceea este foarte important sa mananci cat mai diversificat dar echilibrat. Poti transforma cele trei mese principale (mic dejun, pranz si cina) in sase gustari mai mici. Spre exemplu in loc sa servesti doua feluri de mancare la masa de pranz, mananca mai intai supa iar dupa 2 ore mananca si felul doi.

Pasul 5
NU slabi prea mult. Calculeaza-ti aici indicele masei corporale si alege sa ramai sanatoasa si frumoasa, in limitele acestui indice.
De asemenea, calculeaza aici care este numarul de calorii de care ai nevoie zilnic pentru a-ti mentine greutatea optima.

1 comments:

dildo spunea...

Un articol foarte adevarat,dar din pacate femeile din dorinta de a slabi nu se gandesc la sanatate

Trimiteți un comentariu