Afla cum sa iti tratezi dependenta de shooping

Dependenta de shopping se aseamana cu cea a jocurilor de noroc si apare atunci cand o persoana este deprimata sau stresata, spun psihologii.Banii aruncati pe haine si lucruri inutile ar putea sa te ajute in achizitia sau investirea in vacante, donatii sau alte necesitati.Cu siguranta ca multe dintre achizitii facute din pasiune extrema nu-si vor mai gasi locul in casa ta si atunci si spatiul de depozitare va deveni o problema.
Primul pas pentru a scapa de dependenta de cumparaturi este sa recunosti acest lucru.

Ar trebui sa pleci la cumparaturi fara carduri si cu cat mai putini bani. Atunci cand pleci la shopping ar fi indicat sa mai iei pe cineva cu tine cu care sa conversezi si care sa te poate convinge ca un anumit lucru nu iti este potrivit.Nu uita de lista de cumparaturi si plimba-te cat mai mult pentru a-ti potoli pofta de achizitii doar prin faptul ca te uiti.
Ar trebui sa eviti sa mai comanzi tot ce vezi la canalele de teleshopping sau de pe internet. Gandeste-te ca ar trebui sa verifici sau sa probezi un lucru, pentru a fi sigur de calitatea lui.
Ai putea apela la un centru de consiliere sau chiar la un psiholog pentru a-ti recomanda sa faci lucruri care ti-ar face placere si cu care reusesti sa-ti umpli timpul.

0 comments:

Trimiteți un comentariu