Cat de necesar este botox-ul?

Toxina botulinica este toxina unei bacterii care produce boala mortala numita botulism. Substanta a inceput sa fie folosita in tratamentele oftalmologice inca din anii '70, iar de la sfarsitul anilor '80 in cele cosmetice.
Dar care sunt avantajele si dezavantajele unei astfel de interventii?

Oamenii draguti castiga mai bine
In primul rand, femeile care apeleaza la injectiile cu botox isi recastiga respectul de sine.
Privindu-se in oglinda ele se redescopera ca femei frumoase, cu un chip lumisos, lipsit de riduri.
Nu doar un singur studiu a aratat ca persoanele cu o infatisare mai placuta au anumite avantaje cand vine vorba de evolutia profesionala si financiara.

Botox vs depresie
Anumite studii demonstat efectele benefice pe care botox-ul le-a avut impotriva depresiei. In anul 2006, dr dermatolog Eric Finzi a demarat un experiment evaluan efectele pe care Botox-ul le are in tratarea depresiei. Zece femei diagnosticate cu depresie au fost injectate du Botox in cutele care se formeaza in zona dintre sprancene. Dupa doua luni, pacientele nu au mai prezentat niciun semn de depresie.

Efecte adverse apar rar
Medicii sustin ca solutia de Botox este atat de diluata incat foarte rar apar reactii adverse, precum alergii. Cel mai rau lucru care se poate intampla in urma unei interventii gresite este imposibilitatea de a mai ridica sprancenele, de a mai increti fruntea sau de a mai face diverse grimase - in functie de zona unde s-a facut injectia.

Este avantajos?
Injectiile cu Botox pot fi facute de catre un medic specialist atat intr-o clinica dar si la tine acasa. Tot ceea ce simti este o intepatura similara cu cea din timpul unei injectii obisnuite. Dupa injectie, machiajul este suficient pentru a acoperi urmele acului. Efectele vor incepe sa fie vizibile in 24 de ore muschii faciali vor deveni mai relaxati, pielea mai intinsa iar ridurile... de neobservat.
Costul unui astfel de tratament se ridica la aproximativ 200-300 de dolari, in functie de zona - pe frunte, in jurul ochilor, in jurul gurii- iar Un tratament poate dura pana la trei luni.

0 comments:

Trimiteți un comentariu