Dieta Alternativa

Dieta Alternativa poate fi descrisa ca o dieta in care fiecare zi este ori o Zi Cu, ori o Zi Fara. Astfel, poti sa mananci cat vrei in Ziua Cu, in timp ce in Zilele Fara iti vei restrictiona consumul de calorii. Poti manca ce vrei si cat vrei, fara a exagera insa, dar este important sa mananci suficient cat sa te simti satisfacut.
În primele doua saptamani de dieta, vei consuma nu mai mult de 20% din aportul obisnuit de calorii in Zilele Fară. Mai simplu spus, in faza de inceput a dietei, este sugerat un consum zilnic de 500 de calorii in Zilele Fara.

Ceea ce este minunat la Dieta Alternativa, este ca trebuie sa fii la dieta o zi da, una nu. Urmatoarea zi este Ziua Cu, in care ai voie sa mananci ceea ce ai manca in mod obisnuit.
Dieta Alternativa pe termen lung nu este la fel de restrictiva ca primele doua saptamani. Poti servi mancare normala in Zilele Fara şi poti sa maresti si consumul de calorii permis pana la 35% din cantitatea obisnuita. Daca ai atins deja greutatea dorita, poti creste pana la 60% consumul de calorii din cantitatea obisnuita, pentru a-ti mentine kg.

Alimente recomandate in Dieta Alternativa
Fructe, legume, pui, curcan, peste, albusuri de oua, paste, cereale, paine integrala, cereale bogate in fibre, vin rosu.
Iata un exemplu de plan simplu de dieta:
* Mic dejun – omleta vegetariana, paine prajita bogata in fibre
* Pranz – salata de spananc cu fasole sau o salata de legume cu pui
* Cina – peste, in orice combinatie
Dieta Alternativa este apreciata pentru ca nu elimina complet unele alimente, este usor de urmat, poate imbunatati astmul si metabolismul si include 50 de retete.
Acum, cei care au urmat aceasta dieta spun ca exista si cateva aspecte negative ale Dietei Alternative, gen senzatie de oboseala in unele zile si faptul ca nu incurajeaza exercitiile fizice.

0 comments:

Trimiteți un comentariu