Femeie goala, femeie neagra de CALIXTHE BEYALA

Femeie goala, femeie neagra
de CALIXTHE BEYALA

«Si, in aceasta zi care piere, impodobita cu cele mai frumoase bijuterii ale lui Dumnezeu, eu il astept. Picioarele mele il asteapta, indepartate, ca acelea ale femeilor din trecut, ca acelea ale femeilor din viitor. Sunt animalul pregatit pentru sacrificiu, cel menit sa maguleasca orgoliul zeilor. El ma acopera cu trupul lui si eu il las sa treaca fara sa-i opun vreo rezistenta.

Imi strapunge sufletul si pantecele asa cum un fulger sfasie bolta cereasca. Intru in scanteierea simturilor. Dorinta mi se urca la cap, de parca as fi baut rachiu de porumb. Fiinta mea, intreaga mea fiinta ia foc bucatica cu bucatica, pana cand se transforma in cenusa. Gemem si cuvinte imprudente ne ies din gura: te iubesc. Te voi iubi totdeauna. Am mers atat de departe incat am impresia ca momentele care vor urma de acum inainte vor fi terne si goale».
Calixthe Beyala

«Femeie goala, femeie neagra, imbracata in culoarea ta care este viata, in forma ta care este frumusete…».
O fabula violenta, senzuala si provocatoare despre Africa, o Africa zguduita de revolta si resemnare. Intre tandrete si dezmat, acest roman erotic conjuga originalitatea si umorul autoarei, intr-o poveste exotica despre dimensiunea subversiva a sexualitatii si libertatea femeii.

0 comments:

Trimiteți un comentariu