Hortensia

Hortensia face parte din florile Hydrangeas, avand denumirea stiintifica de Hydrangea hortensis. Cultivata pe scara extinsa pentru frumusetea sa in China si Japonia, Hydrangea de gradina, Hortensia, este des intalnita si la noi in tara.Desi Hortensia are ca perioada de inflorire vara, ea poate fi cumparata ca planta de apartament, cu floare, si primavara sau toamna. O data inflorita, ea poate fi mutata cu succes in gradina.

Caracteristici
Floare este mare rotunda, ca un buchet format din mai multe flori mici.
Ca varietati de culoare intalnim: albastru, rosu, alb si roz.

Intretinere
Hortensia necesita pentru o dezvoltare corecta temperatura moderata, lumina si apa regulata. Nu ii prieste ca apa sa ramana in tavita ghiveciului. Varietatea de culoare albastra poate fi mentinuta prin adaugarea de sulfat de aluminiu.
Din hortensii pot fi realizate frumoase si complexe aranjamente florale, dar oricum le-ati expune, in vaze sau coronite, tineti minte sa le feriti de lumina directa a soarelui pentru a isi mentine frumusetea vreme mai indelungata.

1 comments:

Anonim spunea...

14 Septembrie 2013 - Hortensii albastre de gradina inalte de un metru - 12-15 tulpini la tufa - tufa de 100/100cm in containere de 10 litri - pret 150 lei --- Floraria FLOWERS 4 SEASONS CONSTANTA - str. Mihai Viteazu nr.26 - tel - 0745 304 602

Trimiteți un comentariu