Retete culinare: MINCIUNI

Ingrediente:
2 gălbenuşuri,
3 ouă întregi,
2 linguriţe zahăr,
2 linguriţe rom,
2 linguriţe ulei,
făină cât se cere (circa 250 g),
sare.

Mod de preparare:
Se face un aluat mai îndesat din două gălbenuşuri, trei ouă întregi, zahăr, ulei şi făină cât se cere. Se frământă aluatul şi se lasă o jumătate de oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie subţire, se taie cu rotiţa dinţată fâşii de 6 — 7 cm lungime pe 2 cm lăţime (în lipsă de rotiţă se pot tăia şi cu cuţitul). Se face o crestătură în lung, la mijloc, prin care se trece unul din capetele fâşiei, astfel încât să pară înnodată. Se prăjesc într-o cratiţă cu untură multă, clocotită. Nu trebuie să fie prea rumene. Se scot cu lingura cu găuri, se scurg bine de untură şi se presară calde cu zahăr vanilat.

0 comments:

Trimiteți un comentariu