Retete culinare:Placinta cu mere

Ingrediente:
• 250 g fãinã
•1,5 kg mere
• 250 g unt
• 250 g zahãr
• 100 g pesmet
• 1 vârf cutit scortisoarã
• 1 vârf cuþit sare

Mod de preparare:
Aluatul se face din fãinã cu apã rece si foarte puþinã sare. Se
bate mult. Se lasã sã se odihneascã. Se întinde, se pune untul în aluat ºi se
înveleºte bucata de unt cu aluatul. Se întinde iar. Operaþia aceasta se face de
patru ori (de douã ori se strânge aluatul în trei ºi de douã ori în patru).Între fiecare întinsoare, repaus de un sfert de orã. Când e gata, adicã dupã
ultima întinsoare, se coace jumãtate din aluat în tavã ºi se presoarã cu pesmet
fin. Când e pe jumãtate copt, se pun merele peste aluat si apoi jumãtatea rãmasã. Se pune iar la copt. Când e rumenit, se presoarã cu zahãr în pudrã ºi se mai bune (un pic) la cuptor.

0 comments:

Trimiteți un comentariu