Fitness-ul si miturile sale

1. Abdomenele si lucratul cu aparatele specifice te ajuta sa scapi de grasimea de pe burta
Total fals. Mare parte din acest crez are legatura cu reclamele la aparatele pentru abdomen.
Singurele lucruri pe care acele aparele le fac sunt imbunatatirea posturii si intarirea muschilor din zona mediana. Nu ajuta deloc la topirea grasimii.

Pentru a vedea muschi pe abdomen, trebuie mai intai sa scapi de grasimea in exces. Aceasta se elimina printr-o combinatie de antrenamente cardiovasculare si de forta. Aceste antrenamente vor scadea nivelul de grasime, facnd mai usoara acentuarea muschilor.

2. Un antrenament cardiovascular sau aerobic iti va stimula metabolismul multe ore dupa aceea
Este adevarat, dar nu in directia la care te gandesti. Desi metabolismul tau va lucra mai intens dupa o sedinta de aerobic, expertii spun ca numarul caloriilor arse este insignifiant. In realitate, vei arde in plus 20 de calori pe zi.

3. Alergatul pe banda afecteaza mai putin genunchii decat alergatul pe ciment
Nu este adevarat. Ambele cadre au acelasi efect asupra genunchilor tai. Acest lucru se intampla din cauza fortei greutatii corpului tau asupra incheieturilor, nu are legatura cu zona pe care alergi. Pentru a menaja genunchii, aleterneaza alergatul cu exercitiile cardio. Nu sta pe banda pana se inchide sala si nu alerga prin tot orasul.

4. Yoga te scapa de durerile de spate
Partial adevarat. Totul depinde de tipul durerilor pe care le acuzi. Daca durerile au legatura cu muschii, da, yoga poate fi o solutie pentru tine. Unele pozitii si intinderi te ajuta la tonifiere. In cazul in care durerile tale sunt rezultatul unui accident (ruptura de disc de exemplu), yoga nu este o optiune. De fapt, aceste exercitii iti pot dauna si mai mult.


5. Daca nu transpiri in timpul lucrului, muncesti degeaba
Total fals. Transpiratia este o metoda simpla prin care corpul de racoreste, nu este un indicator al intensitatii. Sunt nenumarate feluri prin care o persoana poate arde caloriile, fara ca macar sa verse o picatura de transpiratie. Incearca mersul sau antrenamentele de intensitate scazuta.

0 comments:

Trimiteți un comentariu