Retete culinare: LINTE CU COSTIŢĂ AFUMATĂ

Ingrediente:
500 g linte,
300 g costiţă afumată,
1 ceapă,
1 căţel de usturoi,
1 lingură untură,
1 lingură bulion,
1 foaie de dafin,
sare.

Mod de preparare:
Se alege lintea, se spală şi se pune într-o cratiţă cu apă rece să fiarbă pe jumătate, în clocote mici. Se prăjeşte uşor, cu o lingură de untură, o ceapă tăiată mărunt şi se aşază aceeaşi cratiţă cu lintea şi cu costiţa tăiată bucăţi. Se lasă să fiarbă circa o oră la foc potrivit. Se adaugă puţin bulion de roşii, un fir de usturoi, o frunză de dafin sau o crenguţă de cimbru şi sare cât trebuie. Se acoperă, se dă la cuptor şi se mai ţine un sfert de oră. Aceeaşi mâncare se poate pregăti şi cu fasole boabe.

0 comments:

Trimiteți un comentariu