Afla cum sa tratezi acneea acasa

Iata cateva solutii la indemana:
Aspirina:
Chiar si cei care au depasit varsta adolescentei se pot confrunta, ocasional, cu puncte de grasime inestetice. Piseaza o aspirina si amesteca praful cu o picatura de apa. Aplica pasta astfel obtinuta pe cosul resectiv si las-o cateva minute, dupa care clateste-o cu apa si sapun (gel de curatare). Astfel roseata din jurul eruptiei va disparea ca prin minune.
Daca insa cosul persista, repeta operatiunea pana cand dispare complet.


Ulei de masline:
Unii spun ca uleiul de masline si tenul acneic nu au ce cauta impreuna. Altii sustin ca uleiul de masline este extrem de benefic in tratament.
Incearca si tu: amesteca 4 lingurite de sare cu trei lingurite de ulei de masline. Aplica amestecul pe fata cu varful degetelor si lasa-l un minut sau doua, apoi clateste-te cu apa calduta si lotiune de curatat. Aplica acest tip de compozitie in fiecare zi, timp de o saptamana dupa care redu frecventa la doua, maxim trei ori pe saptamana si vei observa rezultatele. Secretul consta in faptul ca sarea curata porii, iar uleiul de masline reda finetea naturala a pielii.

Pasta de dinti:
Daca ti se intampla sa te trezesti cu un cos enervant chiar cu o zi inainte de un eveniment important ai la indemana o solutie rapida: pasta de dinti. Aplica seara, inainte de culcare, putina pasta de dinti peste zona cu problema si pana dimineata cosul se va usca.
Atentie: pasta de dinti poate cauza iritatii tenului sensibil!

0 comments:

Trimiteți un comentariu