Dieta Dunkan

Dieta doctorului Dunkan, care pana acum mie personal imi suna destul de bine, include 4 faze care conduc la o stabilizare totala a greutatii dorite de fiecare individ in parte. Sa vedem acum si ce presupun aceste faze:
Faza 1 – faza activa sau de atac
In timpul acestei faze, cei care tin dieta au voie sa consume in cantitati nelimitate doar alimentele autorizate de pe o lista precisa. In functie de organismul fiecaruia, faza 1 poate dura 5,7 sau 10 zile in care avem voie sa consumam doar proteine de origine animala:

- carne slaba: vitel
- organe: rinichi, ficat, limba de vitel
- toate tipurile de peste
- toate tipurile de fructe de mare
- carne de pui fara pielita si cu exceptia ratei
- curcan
- oua, tofu
- produse lactate cu 0% grasime
- 1,5 l de lichide: apa plata, cola light
- cafea, ceai, otet, condimente, muraturi, lamaie, sare, mustar – toate acestea trebuie consumate cu moderatie
- guma de mestecat fara zahar

Faza 2 – alternarea proteinelor
In faza doi cei care tin dieta pastreaza toate alimentele permise in faza 1 si adauga la acestea legume crude sau gatite (cu exceptia cartofilor, porumbului si mazarii), fara restrictii de cantitate (ridichi, rosii, castraveti, salata, usturoi, ceapa). In timpul acestei faze, cei care urmeaza dieta alterneaza perioadele in care consuma doar proteine pure cu perioadele in care consuma proteine si legume, pana cand greutatea dorita este atinsa.
Pentru cei care nu doresc sa slabeasca mai mult de 10 kg, perioada de alternare este de 3 zile doar cu proteine pure si 5 zile cu proteine si legume. Cei care vor sa topeasca mai multe kg, peste 10, ar trebui sa alterneze 5 zile cu proteine pure cu 5 zile cu proteine si legume pana cand greutatea dorita este atinsa.

Faza 3 – faza de consolidare
Faza 3, impreuna cu faza 4, sunt cele mai importante faza ale dietei, intrucat au ca obiectiv consolidarea si mentinerea. Sunt faze esentiale ale dietei Dunkan, si desi vei putea consuma in cantitati moderate alimente care inainte iti faceau rau in sensul ca te ingrasau, sunt cateva reguli care trebuie urmate cu strictete. Atunci cand greutatea dorita este atinsa, stim ca am ajuns la faza 3 a dietei. Doctorul Dunkan recomanda ca in fiecare saptamana, o zi (in afara de luni) sa o acordati doar proteinelor pure din faza 1. De asemenea, faza 3 trebuie respectata toata viata. Este recomandat ca pentru fiecare kg pierdut sa acorzi intre 5-10 zile de consolidare. In timpul intregii perioade de consolidare, este important sa urmati aceasta dieta. Veti putea sa consumati:
- alimentele cu proteine pure din faza 1 (acordati o zi pe sapt. de preferinta joia doar acestor alimente)
- toate legumele din faza 2
- o portie de fructe pe zi, cu exceptia bananelor, cireselor si strugurilor
- 2 felii de paine integrala pe zi
- 2 portii de alimente amidonoase pe saptamana
- miel sau file de porc
In principiu, in faza 3 veti reintroduce treptat si in cantitati moderate apoape toate alimentele care inainte va erau interzise.

Faza 4 – stabilizarea si mentinerea
Faza 4 este momentul in care puteti incepe sa mancati orice, sa va bucurati de toatele alimentele fara grija, cu mentiunea ca pentru toata viata, o zi din saptamana, dupa cum am spus de preferinta joia sa o acordati numai proteinelor pure. Astfel va asigurati ca veti corecta grasimea in exces acumulata in timpul saptamanii.
Doctorul Dunkan recomanda sa consumati 3 lingurite de ovaz pe zi. Continutul bogat in fibre solubile al ovazului retine apa din organism conferind senzatia de satietate. De asemenea, ovazul este foarte bun pentru inima, si previne si trateaza constipatia care negresit va va da batai de cap la inceputul dietei din cauza consumului ridicat de proteine.
Unii dintre cei care au urmat dieta Dunkan si au pierdut rapid kg in plus atribuie acest rezultat lipsei apetitului. Consumul ridicat de proteine care sta la baza dietei Dunkan induce senzatia de satietate mult mai rapid decat atunci cand sunt consumati carbohidrati sau grasimi. Cei care consuma mai multe proteine au mentionat diminuarea apetitului. O dieta bogata in proteine inseamna senzatie de satietate care se va mentine mai mult timp. Astfel, veti vedea cum o mancare bogata in proteine va va oferi o senzatie de satisfactie mai mare decat o portie de mancare mai mare alcatuita din carbohidrati sau grasimi. Cei care urmeaza dieta Dunkan nu prezinta riscul de a manca prea mult tocmai pentru ca proteinele sunt atat de satioase.
Este stiut ca grasimile si carbohidratii sunt stimulanti ai apetitului. Majoritatea dintre noi bem ceva inainte de masa nu-i asa? Si completam acesta bautura cu un snack bogat in grasimi precum alunele. Ei bine, un bol mic de alune contine 15 g de grasimi, adica aproximativ 23% din aportul de grasimi pe care avem voie sa-l consumam intr-o zi si contine 170 de calorii. Daca alaturam acestor alune o bere (150 calorii) sau o vodka cu tonic (100 calorii) ajungem la peste 300 de calorii inainte sa ne asezam la masa. In schimb, daca am bea o cola dietetica si am manca o portie sanatoasa de pui, am consuma mai putin de 120 de calorii iar senzatia de satietate ar persista mai mult timp.

6 comments:

Anonim spunea...

vreau si eu reteta dunkan detaliata pe faze zile mi se pare interesanta

Amuhmm spunea...

Mulțumesc domnule pentru vrăjile tale reale. Numele meu este Zara Matteo. Acest lucru este cu adevărat incredibil și nu am experimentat niciodată așa ceva în viața mea. Înainte de a vă cunoaște, domnule, am încercat toate mijloacele probabile pe care le-am putut pentru a-mi aduce soțul înapoi, dar am ajuns să-mi dau seama că nimic nu funcționează pentru mine și că soțul meu a dezvoltat multă ură pentru mine. Am crezut că nu există nicio speranță de a mă reîntâlni cu fostul meu soț. Dar când am citit recenzii bune despre modul în care DR WHITE îi ajută pe ceilalți, am decis să-i trimit un mesaj prin WhatsApp: +17168691327. să încerc și am făcut tot ce mi-a instruit și am avut încredere în el și i-am urmat instrucțiunile, întrucât el m-a garantat în 48 de ore și tocmai atunci fostul meu m-a sunat. Domnule, acum suntem mai fericiți ca niciodată. Totul arată perfect și atât de natural! Vă mulțumesc foarte mult domnule pentru vrăjile dvs. autentice și incontestabile. aici din nou e-mailul său:

wightmagicmaster@gmail.com

.com Îl poți și Whatsapp:
+17168691327

Bella spunea...

Promit să împărtășesc această mărturie în întreaga lume, când iubitul meu se întoarce la mine și astăzi îi mulțumesc sincer lui DR WHITE, pentru că a adus bucurie și fericire relației mele și familiei mele. Vreau să vă informez că există un vrăjitor adevărat. Nu am crezut niciodată în toate aceste lucruri până nu mi-am pierdut iubitul, am avut nevoie de ajutor până când l-am găsit pe Dr. WHITE, un mare jucător de vrăji, iar el a aruncat o vraja de dragoste asupra mea și m-a asigurat că îl voi recupera pe iubitul meu în 2 zile după aruncând vraja, 2 zile mai târziu, telefonul meu a sunat și atât de șocant iubitul meu nu m-a sunat în ultimele 3 luni. Și-a cerut scuze pentru inima frântă și a spus că este gata să fie coloana mea vertebrală pentru tot restul vieții sale alături de mine. Dr. WHITE, l-a eliberat pentru a ști cât de mult îl iubesc și cât de mult îl vreau. Și a deschis ochii pentru a-și imagina cât de mult împărțim împreună. În timp ce scriu această mărturie acum, sunt cea mai fericită fată de pe pământ. Dr. WHITE vă poate ajuta, de asemenea. Trimite-i un e-mail la: (wightmagicmaster@gmail.com) sau WhatsApp-ul său la +17168691327

Anonim spunea...

Mama DawnAcuna este o adevărată vrăjitoare, a aruncat o vrajă care mi-a întors înapoi ex-amantul după ce m-a părăsit pentru o altă femeie timp de 7 luni, m-a ajutat fără să spun că ar trebui să îi plătesc bani, scrie-i pe e-mail: dawnacuna314@gmail.com

. spunea...

Astăzi este cea mai fericită zi din viața mea, am încercat toate mijloacele posibile pentru a rămâne însărcinată timp de peste 8 ani după ce m-am căsătorit cu soțul meu iubitor, dar nimic nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care m-a îndrumat către Dr Dawn acuna. , i-am scris Dr. Dawn acuna pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, mi-a dat lumile ei și mi-a promis că mă va ajuta, am făcut tot ce mi-a cerut, am fost la spital la 4 săptămâni după vrajă și doctorul a spus că sunt însărcinată, asta a adus bucurie gospodăriei mele, în sfârșit am copilul meu frumos, acum sunt o femeie căsătorită fericită, toate mulțumesc Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru orice fel de soluție,
* Daca vrei sa ramai insarcinata.
* Dacă doriți să opriți avortul spontan.
* Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
* Dacă vrei să ai o casă fericită.
* Dacă vrei noroc sub orice aspect.
* Dacă aveți probleme cu vaginul/penisul.
Ea te va ajuta imediat.
E-mail: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp: +2348032246310

Anonim spunea...

După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
Whatsapp:+2349046229159

Trimiteți un comentariu