Dieta de 5 zile

Dietele de 5 zile sunt indicate pentru cei care vor sa piarda 4-5 kilograme in numai 5 zile.

Pe langa pierderea greutatii, cura de 5 zile detoxifica organismul si, in absenta excesului de sare, impiedeca retinerea apei. Respectati urmatoarele reguli: beti zilnic 2-3 litri de apa plata, ceaiuri naturale fara zahar, cafea - maximum 1-2 cani pe zi neindulcita.

Pentru alimentarea organismului cu necesarul de minerale, carbohidrati, proteine si fibre, in urmatoarele doua zile se pot consuma, in cantitati rezonabile (100-150 g pe zi) carne usoara (vita, peste sau piept de pui fara piele), paste fainoase sau cereale si, eventual, una doua felii de paine neagra sau de secara, preferabil prajite. Repetarea acestui ciclu de 5+2 zile de cel putin 4 ori va face miracole pentru silueta dvs. dar si pentru tonusul general.

O zi cu legume

* Mancati urmatoarele legume fie in salate de cruditati, fie fierte pe abur: morcovi, sfecla rosie, conopida, fasole verde, gulii, ardei, praz, rosii. Salatele pregatiti-le cu suc de lamaie sau iaurt; legumele fierte se prepara in sita speciala, cu gauri, in baie de aburi. Se pot mananca cu iaurt si foarte verdeturi la discretie.

O zi cu fructe

* Mancati pe zi 1 - 1,5 kg fructe, impartite in portii mici. Nu conteaza daca alegeti un singur soi sau varietati diferite. (Eliminati bananele sau alte fructe bogate in amidon).

O zi cu orez si legume

* Mancati trei portii de orez fiert pe zi (cate150 g orez fara sare, simplu sau cu verdeturi ori legume. Intre mese, puteti manca salate de legume crude: telina, ardei, rosii etc. (preparate fara sare sau ulei, numai cu iaurt sau lamaie.)

O zi cu lactate

* Beti toata ziua numai laptez, lapte acru si/sau chefir. Maximum 3 litri

O zi cu sucuri naturale

* Beti toata ziua numai sucuri naturale de fructe sau de legume proaspat stoarse. Cel mai bun gust il au fructele coapte: piersicile, nectarinele, caisele.

0 comments:

Trimiteți un comentariu