Dieta Okinawa

Regimul Okinawa a fost numit dupa un arhipelag japonez ai carui louitori au cea mai mare speranta de viata din lume. Acesta a fost si motivul pentru care a fost intocmit un grafic al alimentelor consumate de-a lungul vietii de acestia.

Dieta Okinawa recomanda:

* Cat de multe alimente a caror densitate calorica este mai mica de 0,7 (apa, ceai, castravete, andive, portocale, caise, alge, mere, iaurt si lactate naturale si fara grasimi).
* Alimente a caror densitate calorica se situeaza intre 0,8 si 1,5 (banane, cartofi, peste, orez, paste, carne de pui).
* Limiteaza consumul de alimente ce au o densitate calorica situata intre 1,6 si 3 (ulei de peste, paine, carne de vita, fructe uscate, pizza si inghetata).
* Renunta complet la alimente ce au o densitate calorica peste 3 (biscuiti, alune, ciocolata, unt, ulei).

Consumul alimentelor sarace in calorii prezinta avantajul ca poti manca oricat si te vei simti satula foarte repede. In timp, vei incepe sa slabesti deoarece corpul tau nu va mai asimila multe calorii. Acest lucru ajuta si in cazul longevitatii. Un principiu important al dietei este acela care spune ca trebuie sa te ridici de la masa inainte sa te simti satul. De altfel chiar si nutritionistii recomanda mese mici si dese.

Iată exemple de meniu:

* La micul dejun: o cană de ceai verde, cereale cu lapte de soia, 5-6 sâmburi de migdale.
* La prânz: salată de castraveţi cu varză şi peşte la grătar, iar ca desert, o jumătate de papaya.
* La cină: salată de varză cu morcovi, o felie de tofu, un kiwi, ceai de iasomie sau ceai verde.


* La micul dejun: Paine de orez, branza dulce, mere si ceai.
* La pranz: Tofu, paste, fasole, salata de ciuperci si ceai.
* La cina: Peste, orez brun, castraveti, portocale si ceai.


* La micul dejun: o cană de ceai verde, o porţie de cereale cu lapte de soia şi 3-4 sâmburi de nucă.
* La prânz: o salată de ridichi negre cu morcovi sau roşii. Felul principal trebuie să conţină peşte (ton sau somon), cu o garnitură de orez nedecorticat. La desert se alege un fruct - o mandarină, de exemplu. Ca băutură, la alegere, se bea apă şi ceai verde.
* La cină: salată de crudităţi - roşii, castraveţi, 100 gr carne de pui sau de vită şi o portocală sau o banană ca desert, iar ca băutură, la alegere, ceai de muşeţel sau de iasomie.

0 comments:

Trimiteți un comentariu