Uscarea corecta a parului

Pentru a da volum parului moale uscati-va cu feonul care nu prea da batai de cap la fel ca ondulatorul. Un expert va va explica cum puteti avea un par stralucitor si cu volum maxim.

Prima etapa este sa va spalati parul cu un moisturizing shampoo, umezeala pe care o ofera samponul parului dumneavoastra este pentru a proteja parul impotriva efectelor distructive pe care le are uscatorul. Apoi stergeti-va cu un prosop pentru a indeparta apa in exces. Separati parul in 4-6 suvite.

Apoi incepeti sa va uscati parul de la baza, tinand uscatorul cam la 15 cm de scalp. Apoi mergeti cu feonul pana la varful parului, repetati miscarea de mai multe ori, evitati uscarea parului dintr-o singura miscare (de la radacini pana la varfuri). Opriti-va atunci cand simtiti ca parul s-a uscat.

Puteti de asemenea sa va uscati parul astfel incat acesta sa straluceasca. Cu cat periati mai mult parul in timp ce-l uscati cu atat acesta va straluci mai mult. Infasurati parul in jurul periei si indreptati capatul uscatorului direct pe par. Periati si derulati parul de pe perie foarte lent prin miscari ale periei in jos si in exterior.
Daca va uscati parul, este foarte important sa nu suflati uscatorul direct pe radacina parului, deoarece o sa va turteasca parul exact in zona in care trebuie sa aibă volum maxim, si o sa va faca parul neted si lucios. Trebuie sa asteptati cateva secunde inainte de a scoate peria pentru a permite parului sa se raceasca.

Apoi incepeti sa suflati cu aer rece sectiunea de par respectiva. Pentru a preveni orice uscare accidentala a parului incepeti de la spate si de jos in sus. De asemenea asigurati-va ca uscati complet o sectiune inainte de a trece la alta.
Daca vreti sa va uscati parul acasa, ar trebui sa fiti inarmata cu o perie. Si daca parul este lung atunci trebuie sa folositi o perie mare. Infasurati parul in jurul periei pentru a usca radacinile si a crea volum.

Tineti peria in jurul zonei racite apoi urmati parul pe toata lungimea sa pana la capatul periei. Desi urmeaza alta sectiune incepeti din varful capului, pana la varful parului si in jurul uscatorului.

Care este pozitia normala a uscatorului fata de par? Daca-l tineti prea aproape de cap se considera ca poate afecta parul si scalpul. Va puteti folosi degetele pentru a ridica radacinile parului. Apoi infasurati suvita respectiva in jurul periei si porniti caldura. Apoi rotiti peria intre degete, si repetati aceste miscari pana cand parul se usuca.

Atunci cand va uscati parul ar trebui sa folositi uscatoare de calitate. In salonul de coafura Compton se folosesc pentru uscarea parului numai uscatoare de calitate. Sunt foarte multe oferte de uscatoare pe piata dar noi le recomandam pe cele care functioneaza la temperaturi mai scazute ale aerului suflat.

In plus fata de un feon de calitate mai avem nevoie si de o perie rotunda, suficient de mare pentru parul dumneavoastra. Cu cat peria este mai mare cu atat veti obtine un volum mai mare al parului iar cele care au gauri au un avantaj in plus deoarece permite aerului sa circule prin ele.

0 comments:

Trimiteți un comentariu