-o ceasca si jumatate de biscuiti integrali pisati,
-2 lingurite cu esenta de migdale,
- 6 linguri cu unt topit,
-1 tableta de ciocolata amaruie,
-750 g crema de branza,
- 3 oua,
-2/3 ceasca de zahar,
- 1/3 ceasca de lapte,
- 2 lingurite de pudra instant de espresso,
- coaja de la o lamaie
Mod de preparare:
Se pregateste cu cateva ore inainte urmatorul aluat: biscuitii pisati se amesteca cu esenta de migdale si untul topit.Cu aceasta compozitie se tapeteaza apoi o forma pentru prajituri.
Intr-un alt vas, la foc mic, se topesc 6 patratele de ciocolata amaruie, amestecand mereu.
Intr-un vas mai mare, se amesteca, utilizand un mixer, crema de branza pana devine pufoasa. Se adauga ciocolata topita, ouale, zaharul, laptele si cafeaua, amestecand pana la omogenizare. (Poti creste viteza mixerului, amestecand timp de 3 minute)
Toarna compozitia cu crema de branza in forma tapetata deja cu amestecul de biscuiti pisati. Se tine prajitura la cuptorul incalzit (pana la 230 de grade) timp de 45 de minute. Dupe ce se coace se baga la frigider, cel putin 4 ore si inainte de servire se rade ciocolata deasupra si coaja de lamaie.

0 comments:
Trimiteți un comentariu