Ingrediente:
* 1/2 lamaie
* 50g ciocolata
* 75g unt
* 75g granule din trestie de zahar
* 1 varf de cutit sare
* 2 oua
* 50g faina din grau
* 1 lingurita cu varf praf de copt
* 50g alune macinate
* 8-10 forme de hartie pentru tarte (diametru fundului de 4 cm)
* 1 conserva de piersici injumatatite (840g)
* 2 linguri marmelada de piersici sau caise
* 2 linguri suc de fructe
Preparare:
* Se incinge cuptorul la 200ºC.
* Se da coaja de lamaie pe razatoare, la fel si ciocolata.
* Se lasa untul sa se topeasca putin si se freaca cu granulele de trestie de zahar, cu coaja de lamaie si cu sare, pana cand se face spuma.
* Se adauga treptat ouale.
* Se cerne faina cu praful de copt si se adauga, impreuna cu alunele macinate, la compozitie.
* Se pun cate 2-3 lingurite de compozitie in fiecare forma de hartie.
* Se asaza cate o jumatate de piersica deasupra si se coc tartele circa 18 minute la cuptor
* Se scot tartele de la cuptor.
* Se incalzeste marmelada cu sucul de fructe si se intinde peste jumatatile de piersica.
* Se lasa tartele sa se raceasca putin, apoi se aranjeaza pe un platou de prajituri si se servesc.
Portii: 6
Informaţii nutriţionale pentru o portie:
* Calorii:188
* Proteine: 3g
* Glucide: 21g
* Grasimi: 10g
* Colesterol: 82mg
* Sodiu: 94mg.
0 comments:
Trimiteți un comentariu