Retete cu putine calorii: Salata de morcovi cu fenicul si curry 240 kcal

Ingrediente pentru 4 portii:
-500 grame de fenicul intreg,
-sare, 400 grame morcovi,
-1 lamaie, 1 mar rosu.
Pentru sos:
-1 lingura rasa cu praf de curry,
-1 lingura cu zahar, 4 linguri cu ulei, sare,
-1 praf de piper cayenne,
-2 linguri cu seminte de floarea-soarelui,
-1 legatura de patrunjel.


Mod de preparare
Feniculul se curata si apoi se spala. Se taie partea verde si se pune deoparte. Bulbul se taie in rondele subtiri cu o razatoare, dupa care se pune in apa clocotita cu sare si se fierbe timp de 3. Apoi se strecoara si se spala cu apa rece.
Morcovii se curata si se spala, apoi se taie in felii in felii subtiri. Lamaia se spala cu apa calduta dupa care se sterge. Jumatate din coaja se da pe razatoare, dupa care se stoarce.
Marul se spala si se taie in 8 bucati, i se scoate cotorul. Bucatile de mar se taie pe transversala in felii subtiri si se stropesc cu un pic de suc de lamaie.
Se prajeste putin praful de curry intr-o tigaie goala, se amesteca continuu, dupa care se adauga sucul de lamaie ramas, zaharul si coaja de lamaie. Se va adauga putin cate putin din ulei, apoi se presara piper si sare.
Se amesteca feniculul cu morcovul si marul. Sosul se toarna deasupra si se lasa sa stea 30 de minute. Se prajesc semintele de floarea-soarelui intr-o tigaie goala. Se toaca marunt parte verde a feniculului la fel si patrunjelul. Se adauga peste salata si apoi se poate servi.

0 comments:

Trimiteți un comentariu