Cocuri simple

Daca ai parul lung sau mediu, este pacat sa nu profiti de el si sa nu te joci ridicandu-l intr-un coc simpatic sau mai elegant, in functie de ocazie.
Balerina lejera
Poate cea mai simpla varianta este cel transformat prin rasucirea clasicei cozi de cal.Nu e nevoie decat sa fie pieptanat bine parul si poti sa il dai, eventual, cu putina spuma de modelare.Il aduni undeva la mijlocul capului, ca pentru coada de cal, apoi il rasucesti dupa deget.
Apoi il ridici si cu ajutorul degetelor il invarti in jurul sau. In functie de indemanare, il prinzi cu un elastic subtire (daca parul nu e f lung si bogat), si il fixezi la baza cu ace de par. Il poti ciufuli daca vrei, sau sa iti lasi cateva suvite pe margine. Practic, cocul acesta este varianta lejera si mai funky a cocului de balerina. Il poti da cu fixativ daca nu ai incredere ca va sta asa pana la finalul zilei sau evenimentului.
Avantajul acestui coc este ca, atunci cand il desfaci (daca nu ai exagerat cu fixativul), parul va ramane ondulat.Poti transforma cocul in ceva si mai interesant"infingand" in el doua, sau chiar mai multe, betisoare.

Trio
Din coada de cal cu care ai inceput primul coc, pe care o prinzi cu un elastic subtire, alege trei suvite groase, egale intre ele. Ia fiecare dintre ele si rasuceste-o asemanator - te poti juca cum vrei aici - si prinde-o cu clame sau ace de par. O sa arate ca o elice draguta.

Rasucit la spate

Parul este impartit cu o carare intr-o parte si pieptanat din crestetul capului de la spate spre ceafa. Invarti suvitele din fata spre interior cu degetele si le prinzi cu ace de par, si pe masura ce inaintezi spre ceafa adaugi si restul de par. Daca nu iti iese exact cum trebuie, poti lua parul care iti ramane sa il prinzi intr-o coc micut si lejer, sau il poti lasa intr-o coada.

Romantic
Este cocul care nu implica tot parul. Ca sa iasa cu adevarat romantic, trebuie ca parul sa fie ondulat. Daca ai bucle, esti norocoasa, altfel ti le poti face din bigudiuri mari sau ondulator. Separa partea superioara a parului, de undeva din dreptul linii urechilor, iar partea inferioara las-o libera sa iti acopere umerii. Nu uita sa lasi cateva suvite si pe obraji. Aduna-ti parul din jumatatea cealalta intr-un coc simplu, rasucit, in orice forma iti iese. Ideea e sa nu para fortat, ci usor neglijent. Decoreaza-l cu ace de par sau chiar flori.

Intr-o parte
Este ideal doar pentru parul foarte lung. Practic, este acelasi coc din prima varianta, insa prins undeva la baza, intr-o parte, in spatele urechii. Prinzi restul parului cu agrafe pentru a nu se desface, mai ales daca ai parul bogat iar cocul este greu.

0 comments:

Trimiteți un comentariu