Retete culinare: Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:
12 ardei grasi mijlocii,
750 g carne macra,
1 felie de paine,
1 ceapa,
3 linguri de orez,
1 lingurita de marar tocat,

sare,
2 linguri de untura,
1 de bulion,
1 lingurita de faina,
2 linguri de smantana.

Mod de preparare :
Se da carnea si o felie de paine, inmuiata si stoarsa bine, prin masina de tocat. Cand carnea este slaba se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc, in putina untura, ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg ardeii grasi. Se taie un capac in jurul coditei si se curata de seminte. Daca ardeii sunt iuti se oparesc in apa clocotita, in care se tin 5 min. Se scurg si se umplu cu tocatura. Inainte de ai aseza cu sos in cratita, dupa ce sunt umpluti, ardeii trebuie prajiti intr-o tigaie cu putina untura. Se aseaza in cratita si deasupra se toarna un sos facut din faina, bulion de rosii si apa. Se acopera si se pun sa fiarba inabusit la cuptor. Inainte de ai servi, se pun 2-3 linguri de smantana.

0 comments:

Trimiteți un comentariu