Retete pentru Paste: Prajitura cu fructe festiva

Ingrediente
175 g curmale,
125 g prune uscate,
200 ml suc de portocale,
2 linguri sirop (de orice fel),
o lingura coaja de lamaie (rasa),
1 lingura coaja de portocala (rasa),
225 g faina,
1 plic praf de copt,
125 g stafide,
3 oua ( separat albusul de galbenus)

Mod de preparare:
Prunele se pun intr-o cratita cu sucul de portocale si lasat sa fiarba cca 10 minute,apoi facut piure. Se adauga coaja de lamaie si portocale, si siropul si se lasa la racit. Faina si praful de copt se amesteca intr-un bol, dupa care se adauga fructele uscate. Prunele facute piure si amestecate cu galbenusurile se adauga blatului. Albsurile se bat spuma si se adauga blatului.
Se pune la copt, si se coace la 170 C cca 1 ora si 15 minute,apoi se lasa la racit, se scoate din forma si se unge cu marmelada dupa care se adauga si glazura si se orneza cu coja de lamaie (sau portocale).

0 comments:

Trimiteți un comentariu