Afla cum sa iti reduci cheltuielile de vacanta

Iata cateva trucuri pentru a reduce cheltuielile de vacanta:
1. Cumpara-ti un termos si ia-ti peste tot cu tine propriile bauturi. O sticla de apa cumparata de la magazin nu iti face gaura in buget, insa daca in fiecare zi iti cumperi cate doua sticle de apa, doua ceaiuri, trei cafele, eventual un pahar de suc proaspat de fructe,sigur vei cheltui o avere numai pentru a te mentine hidratata. Inainte sa pleci sa cutreieri strazile orasului prepara-ti in camera/in camera de hotel un suc sau un ceai pe care sa-l iei cu tine intr-o sticla sau un termos.

2. Fa-ti gustari de acasa. Ca si cu bautura, si micile gustari de peste zi pot costa destul de mult. Daca alegi ca destinatie de vacanta o locatie exotica sau un punct turistic intens frecventat, este posibil ca o punga de covrigei sa coste dublu sau chiar triplu fata de pretul din supermarket. Daca iti pui in geanta cateva gustati, fructe sau dulciuri, cu siguranta vei economisi simtitor.

3. Cauta locatii in afara zonei turistice. Turismul este o afacere orientata catre profit. Cheltuiala ta este profitul lor! Este bine stiut ca in mijlocul punctelor turistice preturile sunt destul de 'piperate'. In loc sa te avanti in cheltuieli, cere localnicilor recomandari pentru restaurante, localuri, cluburi sau puncte de distractie la periferie. Este posibil sa descoperi alternative mai interesante si mai ieftine.

4. Profita de oferte, atunci cand iei masa in oras. Majoritatea restaurantelor ofera reduceri sau promotii, cu diverse ocazii. Daca nimeresti o astfel de ocazie, nu ezita sa profiti de ea!

5. Bucura-te de mancarea gatita in casa! Ti se poate parea deplasat sa trebuiasca sa gatesti atunci cand pleci in vacanta; insa poti transforma treaba intr-o activitate placuta si recreativa pentru tine si familia ta. Puteti gati impreuna diverse retete specifice zonei, cu ingrediente locale - per total, la un pret mult mai mic fata de meniul din restaurant.

6. Documenteaza-te! Inainte sa planuiesti traseul vacantei ia-ti cateva zile sa te documentezi despre destinatie. Afla care sunt cele mai importante si mai interesante obiective care merita vazute, care sunt rutele si mijloacele de transport cele mai avantajoase si cam care sunt preturile practicate in acea perioada. Astfel vei evita sa platesti bani in plus pentru diverse servicii de transport.

7. Calatoreste in tari si localitati unde ai prieteni, rude, cunostinte.... Economisesti destul de mult daca vei apela la cazare la un prieten, decat daca mergi la hotel. In plus, poti profita de cunostintele prietenului tau in materie de distractii in tara respectiva.

8. Stabileste-ti prioritatile. Inainte de a pleca in vacanta decide-te pe ce intentionezi sa cheltuiesti banii. Daca iti doresti sa te bucuri de traditiile gastronomice locale, alege un hotel mai ieftin, ca sa-ti permiti sa cinezi la restaurantele selecte din zona. Daca vrei sa vizitezi localitatea, muzee si monumente si sa te bucuri de viata de noapte, atunci poti prepara si singura cateva senvisuri.

0 comments:

Trimiteți un comentariu