Retete culinare: Ciuperci cu smantana

Ingrediente:
1 kg ciuperci,
2 linguri unt,
1 ceaşcă smântână,
1 linguriţă făină,
sare,
mărar tocat.

Mod de preparare
Se aleg ciuperci, de preferinţă mici. Se curăţă, se rup picioarele, iar ciupercile mari se taie în patru sau în mai multe bucăţi, după mărmie. Pe măsură ce sunt curăţite, se pun într-o cratiţă cu apă rece în care s-a pus puţin oţet şi un praf de sare, pentru a nu se înnegri înainte de a fi puse pe foc. Îndată ce sunt toate curăţite, se pun în cratiţă să se înăbuşe, cu unt şi puţină sare. Se amestecă din când în când se fierb până ce apa pe care au lăsat-o este aproape scăzută. Când sunt gata, se adaugă smântâna amestecată cu făină şi se lasă la foc mic până încep din nou să fiarbă. Înainte de a servi, se adaugă puţin mărar verde tocat. În loc de a se amesteca cu smântână, făina poate fi prăjită uşor în unt şi stinsă, adăugându-se apoi smântână. Totul se toarnă peste ciuperci şi se lasă să dea câteva clocote.

1 comments:

epilare cluj spunea...

Suna yummmy:)

Trimiteți un comentariu