Cereri in casatorie din filme

Ai vazut nenumarate filme, care mai de care mai interesante si romantice, insa ai indraznit vreodata sa faci un top al celor mai frumoase cereri in casatorie facute in peliculele tale preferate?
Nunta cu cantec (The Wedding Singer) - 1998
Robbie Hart canta la nunti, iar Julia este o frumoase chelnerita.
Cei doi fac cunostinta la una dintre nuntile la care participau. Ce au cei doi in comun? Amandoi urmeaza sa se casatoreasca in curand... fiecare dintre ei alegandu-si gresit partenerul.

Intr-un final, cei doi isi dau seama ca sunt indragostiti. Robbie a cucerit-o cu ajutorul punk icon-ului Billy Idol, a pasagerilor si a echipajului avionului in care s-au imbarcat amandoi. De asemenea, si cantecul pe care l-a compus special pentru ea, "Grow Old With You", a avut un rol destul de important!

Mama vitrega (Stepmom) - 1998
"Buna dimineata, iubito! Am ceva pentru tine. Dar trebuie sa te trezesti pentru pentru a vedea ce anume..."
O papiota cu ata si un inel, de atat a avut nevoie Luke (Ed Harris), aflat la a doua casnicie, pentru a-i cere mana lui Isabel (Julia Roberts). Este poate cea mai frumoasa cerere facuta dimineata, intr-un pat nefacut, unei femei nemachiate si somnoroase... Totul i se vaparea un vis!

Pur si simplu dragoste (Love Actually) - 2003
Jamie Bennett (Colin Firth) se indragosteste atat de tare de Aurelia, frumoasa sa menajera, incat invata s-o ceara de nevasta in portugheaza, limba ei natala, in fata familiei sale, in vazul trecatorilor, dar si a sefilor de la restaurantul in care ea lucra.

Vrei sa te insori cu mine? (The Proposal) - 2009
La inceput, nu dragostea ii unea pe Margaret( Sandra Bullock) si Andrew (Ryan Reynolds), ci ideea unei casatorii aranjate pentru ca ea sa nu fie extradata.
Se pare insa ca toate pataniile lor i-a apropiat atat de mult incat Andrew (Ryan Reynolds) a cerut-o in casatorie in mod real, intr-un mod cat se poate de original: "Acum trei zile visam sa fii lovita de un taxi sau sa fii otravita, iar apoi am avut acea mica aventura in Alaska si lucrurile au inceput sa se schimbe. Lucrurile s-au schimbat cand ne-am sarutat si cand mi-ai spus de tatuaj si cand te uitai la mine cand eram dezbracat. Dar nu am realizat nimic din toate astea decat atunci cand stateam singur intr-un hambar, fara sotie. Iti poti imagina dezamagirea mea cand mi-am dat seama ca femeia pe care o iubesc va fi expulzata din tara. Asadar, Margaret, casatoreste-te cu mine, pentru ca as vrea sa ies cu tine".

Love Story - 1970
Ce poti spune despre o fata de 25 de ani care moare? Dar despre o poveste de dragoste dintre un baiat bogat si o fata simpla si sortita pieirii?
Unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodata ramane in acelasi timp si printre cele mai populare. Aceasta poveste a anului 1970 este despre o dragoste de-o viata...
Ryan O'Neal s-a consacrat prin celebra replica: "Dragostea inseamna sa nu spui niciodată ca iti pare rau."
Cererea in casatorie vine intr-un context in care Ali MacGraw ii spune lui O'Neal ca este mai bine sa se desparta, iar el o intreaba: "Dar cum ramane cu casatoria?" Cu toate ca nu mai deschisesera subiectul pana atunci, relatia lor avea sa avanseze cu mult mai mult de atat.

Pe aripile vantului (Gone With the Wind) - 1939
Este povestea iubirii intre Scarlett O’Hara si Rhett Butler in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Razboiului Civil.
Este povestea unei femei egoiste care nu vrea sa-si recunoasca sentimentele fata de barbatul pe care-l iubeste. Acest orgoliu se intoarce in final impotriva ei si il pierde pe cel pe care l-a iubit intotdeauna.
Iata cuvintele nemuritoare rostite de Rhett Butler: "I can't go all my life waiting to catch you between husbands." ("Nu pot sa stau toata viata asteptand sa te prind pe tine intre doi soti.")

0 comments:

Trimiteți un comentariu